Η μεγάλη γιορτή του Βουραϊκού πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα με τον θεσμό του Πανελληνίου Περάσματος να συμπληρώνει 44 χρόνια. Πολλές εκατοντάδες επισκεπτών από όλη τη χώρα πεζοπόρησαν τη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής, που χωρίς αμφιβολία ανήκει σε μία από τις κορυφαίες θέσεις της λίστας διαδρομών όλης της Ευρώπης. Η διαδρομή απ’ τα Καλάβρυτα έως τη Ζαχλωρού και ύστερα μέχρι τα Νιάματα και το Διακοπτό, είναι επίσης τμήμα του φημισμένου σ’ όλο τον κόσμο Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4. Όμως, όλες οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν υπό ένα πέπλο προβληματισμού. Μία ημέρα νωρίτερα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης, Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Δήμο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το μέλλον του Οδοντωτού.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στην ομιλία του επισήμανε ότι όσα έχουν γίνει ως σήμερα δεν αρκούν, καθώς ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα προβληματικός και ανέδειξε τα ζητήματα λειτουργίας του Οδοντωτού. Επανάφερε το θέμα επέκτασης της γραμμής σε πρώτη φάση ως την Αγία Λαύρα και στη συνέχεια μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ επίσης στάθηκε στην ανάγκη να «περάσει» διοικητικά ο Οδοντωτός στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιάλειας. Δεσμεύθηκε δε να επιμείνει σε αυτή τη διεκδίκηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Αχαΐας Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης που έχουν τα Καλάβρυτα, τονίζοντας πως «μόνο η οικονομική ανάπτυξη θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα και θα αυξήσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του».

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere