Χρειαζόμαστε ένα Επιμελητήριο με όραμα, ανοικτό και αξιόπιστο, καινοτόμο και εξωστρεφές. Δίπλα στον διαρκώς δοκιμαζόμενο επαγγελματία και στις επιχειρήσεις.
Θ. ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Μήνυμα

Θεόδωρου Λουλούδη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ελλάδας που μόλις βγήκε από αλλεπάλληλες κρίσεις, έχει οδηγήσει σε μια νέα σκληρή πραγματικότητα για όλους μας. Η αστάθεια, η αποδιοργάνωση αλλά και οι ελπίδες χαρακτηρίζουν τη νέα εποχή, δημιουργώντας επιπλέον πολυπλοκότητα σε όλους μας.

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες, στυλοβάτες της αχαϊκής οικονομίας, καλούνται να προσαρμοσθούν και να συνεχίσουν να παράγουν προστιθέμενη αξία, ενισχύοντας την απασχόληση, δημιουργώντας καινούργιες ευκαιρίες, καλύπτοντας την υστέρηση μας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι αυτό εφικτό; Για εμένα, ναι.  

Έχοντας γεννηθεί, ζήσει και δραστηριοποιηθεί στην Αχαΐα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, γνωρίζω κάθε πέτρα της, κάθε πληροφορία για το παρελθόν και το παρόν της, έχω ιδέες και όνειρα για το μέλλον της.

Στα τριάντα και πλέον έτη της επιχειρηματικής μου σταδιοδρομίας, μελέτησα κάθε πτυχή της αχαϊκής οικονομίας. Τα εφόδια που απέκτησα φοιτώντας marketing σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, από κοινού με τις εμπειρίες που συνέλλεξα ως ερευνητής, σύμβουλος επιχειρήσεων και επιχειρηματίας, μου δίνουν τις απαραίτητες γνώσεις για να τοποθετήσω το Επιμελητήριο Αχαΐας σε θέση Πρωταγωνιστή.

Γνωρίζω πως απαιτείται πολλή δουλειά και πολλή ενέργεια όταν καλείσαι να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό, κάτι πρωταγωνιστικό. Όλες και όλοι μας το ξέρουμε. Το βίωσα σε καθετί με το οποίο καταπιάστηκα, ξεκινώντας από το μηδέν, αφιερώνοντας πολλές ώρες για να επιτύχω τον στόχο μου, σε μια σταδιοδρομία που με περηφάνεια χαρακτηρίζω αυτοδημιούργητη. Αφιερώνω ατελείωτες ώρες σε ότι αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι όταν επιθυμείς να ηγηθείς.

Μπροστά μας υπάρχει η ευκαιρία να ωθήσουμε την Αχαϊκή Επιχειρηματικότητα στο αύριο, με το Επιμελητήριο καταλύτη αυτής της προσπάθειας.

Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, διεκδικώντας σκληρά τα δικαιώματα μας, παράγοντας την αναγκαία τεκμηρίωση, στηρίζοντας την δημιουργικότητα των συμπολιτών μας.

Με εξωστρέφεια και σύγχρονες, αποτελεσματικές υπηρεσίες υποστήριξης, με εστιασμένες πολιτικές και αποτελεσματικά εργαλεία και βέβαια με καινοτομία. Με ανοικτό και ουσιαστικό διάλογο με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπορεί μόνος του, ο επιχειρηματίας να τα καταφέρει σε ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής τους, σχεδόν δύο αιώνες πριν, τα Επιμελητήρια έχουν στόχο να φροντίζουν, προστατεύουν και να επιμελούνται των συμφερόντων του κλάδου για τον οποίο συστάθηκαν.  Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, ο ρόλος αυτός είναι αναγκαίος και επίκαιρος.

Χρειαζόμαστε ένα Επιμελητήριο με όραμα, ανοικτό και αξιόπιστο, καινοτόμο και εξωστρεφές. Ένα Επιμελητήριο Πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και κυρίως δίπλα στον επαγγελματία και στις επιχειρήσεις.

Αποτελώ μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας για περισσότερα από τριάντα έτη και γνωρίζω πόσα θετικά βήματα έχουν γίνει. Ωστόσο η ολοένα επιδεινούμενη οικονομία του Νομού μας διευρύνει το αρνητικό χάσμα μας με την Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, αντί να το μειώνει. Το βιοτικό επίπεδο, η καταναλωτική δύναμη αλλά και οι συνθήκες για το επιχειρείν διαρκώς επιδεινώνονται. Οι ανάγκες των μελών είναι πολλές και είναι κρίσιμες.

Σε αυτές τις ανάγκες φιλοδοξούμε να ανταποκριθούμε.

Με συνεργασία μεταξύ των φορέων του Νομού ώστε να συγγραφεί το «αναπτυξιακό  όραμα» της Αχαΐας.

Με υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην πράξη.

Με ποιοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Με δυνατή και διεκδικητική φωνή, στα τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις

Με αμφίδρομη επικοινωνία, να «ακούγονται» όλοι και όλες, ανεξαρτήτως μεγέθους. Από την ατομική επιχείρηση, μέχρι την ανώνυμη, όλοι και όλες να ξέρουν πως έχουν το Επιμελητήριο δίπλα τους.

Με περισσότερη προβολή και επικοινωνία όλων των ευκαιριών χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Με έμφαση στην καινοτομία, στη χρηστή διακυβέρνηση και στην ανάπτυξη.

Σε όλη μου την επαγγελματική πορεία, ποτέ δεν ταυτίστηκα με κινήσεις εντυπωσιασμού και  μεγάλα λόγια. Για αυτό και δεν θέτω έναν ευρύ κατάλογο στόχων και διεκδικήσεων.

Αυτό που θέλουμε, είναι ένα καλύτερο αύριο της τοπικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας.

Και με το Επιμελητήριο Πρωταγωνιστή, μπορούμε να το πετύχουμε.

 

Θεόδωρος Λουλούδης

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere