Ο τουρισμός πόλεων (city break) αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της οικονομίας των πόλεων όλες τις εποχές. Παρόλο που περιορίζεται από Παρασκευή έως Δευτέρα, ο city break τουρισμός δίνει σημαντική οικονομική «ανάσα» και πρόσθετη φήμη στις περιοχές που μπορούν να τον προσφέρουν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περιοχές-πρότυπα «του τριήμερου». Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη αλλά και το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα και άλλες. Είναι βέβαιο ότι μπορεί να προστεθεί η Αιγιαλεία.

Η Αιγιαλεία έχει εξαιρετική στρατηγική θέση για οδικό τουρισμό. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάτρα, κοντά στην Αθήνα, με σύγχρονο δρόμο πρόσβασης. Ηδη, υπάρχουν πολλοί λόγοι να την επισκεφτεί κανείς, όπως έναν δυναμικό κλάδο εστίασης για κάθε γαστρονομική ή βραδινή απόλαυση, παραλίες, μοναστήρια (όπως οι Ταξιάρχες και το Μέγα Σπήλαιο), χωριά όπως η Ζαρούχλα, προορισμοί όπως το Συνεβρό, μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

Ωστόσο αν και το Αίγιο είναι μια πόλη που ομορφαίνει και έχει πλεονεκτήματα ώστε να ενταχθεί στον τουρισμό του σαββατοκύριακου, απαιτείται εξωστρέφεια προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες. Είναι αναγκαία η συνεργασία με τουριστικά γραφεία Ελλάδας και εξωτερικού και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος που θα δίνει πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας και χαράς στον επισκέπτη, και με πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Η Αιγιαλεία πρέπει να απευθυνθεί στην εσωτερική τουριστική αγορά. Να περιγράψει τον νέο καλαίσθητο εαυτό του αλλά και όσα μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Στη συνέχεια θα αποδειχθεί ότι είναι εύκολο κάθε επισκέπτης να το αγαπήσει. Και να έρθει ξανά και ξανά, φέρνοντας και τους φίλους του.

Ο Δήμος Αιγιάλειας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, αλλά και οι δημιουργικοί φορείς της πόλης πρέπει να υπηρετήσουν αυτή την αναγκαία εξωστρέφεια που θα μετατρέψει την Αιγιαλεία σε δυναμικό προορισμό. Τώρα μπορούμε.

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere