Του Θ. Λουλούδη και του Γ. Καούρη

Ο αγώνας δρόμου Patras Half Marathon διοργανώθηκε στις 7 Απρίλιου 2024 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Διοργανωτές ήταν η εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” και το αθλητικό σωματείο ΑΟ ΠΕΛΟΨ Πατρών. Η διοργάνωση αποτελείται από τρεις αγώνες δρόμου (Ημιμαραθώνιος, αγώνας 5 χλμ. και αγώνας 1 χλμ. για παιδιά) που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΓΓΑ του ΣΕΓΑΣ και του ΕΟΤ, με τη συνεργασία άνω των 40 τοπικών φορέων. Στον αγώνα και στα παράλληλα events συνέδραμαν άνω των 300 εθελοντών και διεξήχθησαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της World Athletics.

Ο αγώνας συγκέντρωσε εκπληκτικό ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή 4.000 δρομέων από 27 διαφορετικές εθνικότητες, με εξαιρετικές αγωνιστικές επιδόσεις. Σε σχέση με το 2023, η αύξηση των τερματισάντων σε όλους τους αγώνες ήταν +52%. Την Πάτρα επισκέφτηκαν για να πάρουν μέρος στον αγώνα πλήθος δρομέων από το εξωτερικό (το 8%) και απ’ όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα από την Αττική, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο. Στους συμμετέχοντες εστάλη φόρμα αξιολόγησης του event και σύμφωνα με τις απαντήσεις, το ποσοστό του 96% θα συμμετέχει στον επόμενο αγώνα και θα προτείνει ανάλογα σε δρομέα φίλο του.

Η εστίαση στην επικοινωνία καθιστά σημαντικό μέρος της επιτυχίας οποιουδήποτε μεγάλου γεγονότος και η οργάνωση αυτή έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα. Η συνδυασμένη χρήση των media έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα προβολής του δρώμενου αλλά και της Πάτρας ως διοργανώτρια πόλη, ενισχύοντας την εικόνα της σε εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικά μέσα σε ένα μήνα είχαμε, 2.493 προβολές live streaming, 1.057 προβολές στο YouTube και 283.000 στα Social Media από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Η στήριξη της οργάνωσης από τους 49 χορηγούς και υποστηρικτές, επέτρεψε την σχεδόν ολοκληρωτική κάλυψη των εξόδων του αγώνα από ιδιωτικούς πόρους με πλήρη διαφάνεια, χωρίς την επιβάρυνση των φορολογουμένων, πράγμα αξιοσημείωτο για ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός αυτής της κλίμακας στην Ελλάδα.

Η ποιότητα διοργάνωσης του αγώνα, η γνώμη που σχημάτισαν οι συμμετέχοντες, ο αριθμός των συμμετοχών, η προβολή που έλαβε η πόλη και η οικονομική διαχείριση του αγώνα, τον καθιστούν πρότυπο και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την διοργάνωση και άλλων αντίστοιχων αθλητικών event τα οποία προωθούν τον αθλητισμό αλλά και την οικονομία της πόλης.

Θεόδωρος Λουλούδης είναι εκδότης της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Γεώργιος Καούρης είναι πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος του Α.Ο. ΠΕΛΟΨ Πατρών.

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere