Συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών είχε τη Δευτέρα 15 Απριλίου ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαΐας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής», Θεόδωρος Λουλούδης. Τον υποδέχτηκαν οι Ερμίνα Διονυσάτου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ, Μάκης Μακρής, ειδικός γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου, Ανδρέας Στελλάτος, ταμίας και Γιάννης Ρούπας, μέλος ΔΣ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα και τέθηκαν προβληματισμοί που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καθημερινά αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν οι μικρές κυρίως τοπικές επιχειρήσεις, με όλους τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν ότι «η καθημερινότητα των εμπόρων αποτελεί πλέον ένα αγώνα επιβίωσης και όχι ανάπτυξης».

Αφού υπογραμμίστηκαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης στήριξης από τα υπουργεία, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, του μη φιλικού τρόπου φορολόγησης των εμπόρων κ.ά., έγινε εκτενής αναφορά τόσο στην άμεση ανάγκη συνεργασίας του τοπικού επιχειρηματικού κλάδου με το Επιμελητήριο Αχαΐας με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη του ιδίου του κλάδου, αλλά και της περιοχής γενικότερα, αλλά και στους τρόπους που μπορεί αυτή να επιτευχθεί.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι πρέπει να είναι μια δυνατή φωνή που υπερασπίζεται το συμφέρον της κάθε πόλης και προωθεί αιτήματα του κλάδου. Τα προβλήματα στο εμπόριο είναι πολλά: απουσία μέτρων στήριξης, υψηλό λειτουργικό κόστος, απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις των POS κ.λπ. Οι έμποροι περνούν καθημερινά από στίβο μάχης για την επιβίωση της επιχείρησής τους.

Ο Θεόδωρος Λουλούδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Επιμελητήριο, ως «στέγη» και των εμπόρων, πρέπει να ασκήσει πολιτικές ειδικές για το εμπόριο. Για παράδειγμα, να συστήσει Γραφείο Πληροφόρησης για θέματα ασφάλισης και συντάξεων των μελών του, δηλαδή να παρέχει πλήρη και εξατομικευμένη πληροφόρηση σε κάθε έναν έμπορο χωριστά. Άλλη πρωτοβουλία είναι η σύσταση Γραφείου Συνηγόρου του Επιχειρηματία.

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere