Άξονας 3: Υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με αποτελέσματα στην πράξη

Το Επιμελητήριο επηρεάζει ποικιλοτρόπως το επιχειρείν στην Αχαΐα, τόσο μέσω των υπηρεσιών του, όσο και μέσω του γνωμοδοτικού του ρόλου, των παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, σε αναπτυξιακό ή/και γραφειοκρατικό επίπεδο, αλλά και των «αναπτυξιακών του εργαλείων».

Οι ήδη επιτυχημένες πρωτοβουλίες (Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αχαϊκή Επιμελητηριακή Ανάπτυξη-ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ. & Patras IQ) θα τύχουν περαιτέρω υποστήριξης, ώστε να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία τους και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την αχαϊκή οικονομία.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο άμεσο μέλλον σε μια κατάσταση κατά την οποία κάθε επιχείρηση που ανήκει στο Επιμελητήριο να λαμβάνει υποστήριξη και πληροφόρηση έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά, για να μη χαθεί καμία ευκαιρία ανάπτυξης. Από τα προγράμματα χρηματοδότησης, μέχρι την πληροφόρηση των συνθηκών που επικρατούν σε συγκεκριμένους κλάδους, το Επιμελητήριο θα είναι ο σταθερός σύμβουλος του επιχειρηματία.

Παράλληλα, τα μέλη πρέπει να νιώθουν και να βλέπουν στην πράξη πως ο φορέας που εκφράζει συντονισμένα και συγκεκριμένα τις θέσεις τους, αλλά γίνεται και μοχλός πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση αν χρειαστεί, είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Μικρή ή μεγάλη, ατομική ή ανώνυμη, κάθε επιχείρηση πρέπει να ξέρει πως το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα της στην πράξη.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Κάποιος
Κάποιος
December 18, 2023 6:17 pm

Να δούμε όμως υποστήριξη σε όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο σε αυτές που ούτως η άλλως δεν το έχουν και ανάγκη . Η μικρή επιχείρηση αν μπει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δεν θα κάνει τα χρήματα νέο αμάξι, αλλά θα πάρει κόσμο για δουλειά, θα αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες, θα κυκλοφορήσει το χρήμα στην τοπική αγορά. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι συμμετέχουν σε ευρωπαϊκα προγράμματα, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια. Ακόμη, εμείς στην εστίαση δεν έχουμε καν δικαίωμα συμμετοχής σε πολλά εξ αυτών. Τι νόημα έχει να λέμε απορροφήθηκαν τόσα εκατομμύρια αν αυτά πήγαν σε 20 επιχειρήσεις; Η ατομική επιχείρηση πώς συμμετέχει στα προγράμματα; Γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη για εμάς; Γιατί έστω δεν μας λένε θα κάνουμε μια παρέμβαση να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε; Όλα αυτά πρέπει να τα δει οποίος και αν είναι πρόεδρος την επόμενη τετραετία. Υπάρχουνε και οι μικροί, όχι μόνο οι μεγάλες εταιρείες.

Last edited 5 months ago by Κάποιος

© 2024. All Rights Reserved.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere