Άξονας 5: Συστράτευση με τους φορείς του νομού Αχαΐας για κοινή πορεία στις προκλήσεις του αύριο

Διαχρονικό χαρακτηριστικό της φυλής μας, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι η δυσκολία συνεννόησης,  σύμπνοιας και συστράτευσης, ακόμη και για φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η Αχαΐα δυστυχώς δεν έχει ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα, με βαρύ απολογισμό σε κοινωνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Ο κατακερματισμός των παραγωγικών δυνάμεων σε επιμέρους πρωτοβουλίες και προσωπικές επιδιώξεις στερούν την απαραίτητη συγκέντρωση κεφαλαίου (οικονομικού, πνευματικού, πολιτικού) που απαιτείται για να λάβουν χώρα τομές και αλλαγές ικανές να φέρουν την ανάπτυξη στο κατώφλι των επιχειρήσεών μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Τα πεπερασμένα όρια της αχαϊκής οικονομίας δεν επιτρέπουν έριδες και μοναχικούς δρόμους, αλληλοαπαξίωση και μηδενισμούς. Για να αλλάξει επίπεδο και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία, δεν περισσεύει κανείς. Προχωράμε μπροστά, συντονισμένα, συναινετικά και με κοινούς στόχους.

Η Πάτρα και η Αχαΐα πρέπει de facto να δρουν και να σχεδιάζουν ως μητρόπολη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Παραϊόνιας Ελλάδας. Το Επιμελητήριο θα είναι ο ηγέτης σε αυτή την προσπάθεια που απαιτεί την υποστήριξη όλων: τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων και θεσμών.

Προϋπόθεσή είναι να ομονοήσουμε οι φορείς της περιοχής αναφορικά με το ποια πρέπει να είναι η ανάπτυξη της περιοχής. Η Αχαΐα σήμερα δεν έχει «ταυτότητα», «αναπτυξιακό όραμα», «πυξίδα». Πρέπει να γίνουμε σαφείς στην περιγραφή του «ποιοι είμαστε σήμερα» και στο «πού θέλουμε να πάμε».

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2024. All Rights Reserved.

0
Would love your thoughts, please comment.x
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere