Άξονας 2: Αναβάθμιση της διακυβέρνησης του Επιμελητηρίου και της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μέλη του

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι απαραίτητες αρχές για τη μετάβαση από την απλή διοίκηση στη «χρηστή διακυβέρνηση» ενός οργανισμού. Το Επιμελητήριο Αχαΐας που έχουμε κατά νου, με συχνές ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις, με τριμηνιαίους απολογισμούς, με δημόσιο ετήσιο απολογισμό στην πρώτη συνεδρίαση κάθε έτους και με διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα όλων των απαραίτητων πληροφοριών για κάθε ενδιαφερόμενο μέλος, μπορεί να καταστεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Επιμελητήριο της χώρας.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο θα «μιλά» συχνότερα και για περισσότερα θέματα στα μέλη του αλλά και θα τα «ακούει». Θα αναβαθμιστεί το μοντέλο επικοινωνίας, θα γίνει πιο διαδραστικό και αμφίδρομο. Τα μέλη θα μπορούν να εκφράζουν άμεσα τις απορίες και τα ερωτήματά τους και να λαμβάνουν απαντήσεις άμεσα, είτε με φυσική επαφή, είτε μέσα από το site, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία.

Για να αυξηθεί η μαζικότητα και η συμμετοχή των μελών στη λειτουργία και τις δράσεις του Επιμελητηρίου, αυτά πρέπει να νιώθουν πως μπορούν πάντοτε να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να εισακουστούν στην πράξη, χωρίς να βιώνουν ένα αίσθημα έλλειψης επικοινωνίας.

Παρέχοντας αλλά και εισπράττοντας τόσο εκτενή πληροφόρηση, το Επιμελητήριο θα σχεδιάζει, δράσεις, παρεμβάσεις και πολιτικές με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, με εξειδίκευση σε κάθε ξεχωριστό της τομέα, λαμβάνοντας υπόψη και τη διάσταση των δομικών διαφορών μεταξύ των περιοχών της Αιγιαλείας, της Δυτικής Αχαΐας, του Ερυμάνθου, των Καλαβρύτων και της Πάτρας.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos D.
Nikos D.
December 11, 2023 6:56 pm

Χαιρομαι για την αναφορά σε όλες τις περιοχές της Αχαΐας, η Πάτρα παίρνει τη μερίδα του λέοντος πάντοτε σε τέτοιες συζητήσεις, αν και λογικό ως εναν βαθμό.

Καλη επιτυχία στον αγώνα σας.

© 2024. All Rights Reserved.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere