Άξονας 6: Καινοτομία, έρευνα και συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα

Η σύνδεση με την πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί διαχρονικό στόχο σχεδόν όλων των φορέων της Αχαΐας, που δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί παρά σε ελάχιστο βαθμό. Τα προηγούμενα χρόνια, τέθηκαν βάσεις συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου και Πανεπιστημίων (Patras IQ, Wecome Up κλπ) αλλά απαιτούνται μεγαλύτερα και πιο γρήγορα βήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Θα αναπτύξουμε θεσμούς, προγράμματα και πρωτοβουλίες που συνδέουν τις ανάγκες των επιχειρηματιών με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και αυτά με τη σειρά τους θα προσπαθούν να αναπτύξουν λύσεις που θα υιοθετήσει άμεσα η αγορά.
  • Όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, θα  ενθαρρύνονται συστηματικά να συνεργαστούν με πανεπιστημιακά τμήματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως εταίροι σε κοινά ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα (π.χ. Ερευνώ-Καινοτομώ κ.ά).
  • Θα εργαστούμε ώστε οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας στην περιοχή να ωφελήσουν και τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν πρέπει να είναι μόνο «πάροχοι» (πρακτική άσκηση, βιομηχανικά διδακτορικά κ.λπ.) αλλά και «δέκτες» οφέλους (να δημιουργηθούν μεταπτυχιακά ή 6/12μηνιαίοι κύκλοι που θα παράγουν εξειδικευμένους επαγγελματίες, που δυσκολεύονται να βρουν οι τοπικές επιχειρήσεις).

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere