Άξονας 4: Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

Με επιστημονική τεκμηρίωση και ισχυρή επιχειρηματολογία, το Ε.Α. πρέπει να διεκδικεί συνεχώς έργα και δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο για την Αχαΐα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημιουργία εκθεσιακού κέντρου και οργάνωση εκθέσεων: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν τη σχετική γνώση και εμπειρία, να δημιουργηθεί στον Νομό εκθεσιακό κέντρο και να οργανωθούν σε αυτό οι απαραίτητές εκθέσεις, οι οποίες όχι μόνο θα εκφράσουν την εξειδίκευση της περιοχής, αλλά θα αποτελέσουν και όχημα για την εξωστρέφεια της, όπως για την αγροδιατροφή, την καινοτομία και άλλα αντικείμενα.
  • Εμπορικό λιμάνι Πάτρας και Αιγίου: Θα πιέσουμε για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης των δύο πόλεων στον σχεδιασμό του Υπουργείου. Όπως και των επαγγελματιών που εργάζονται και προσφέρουν υπηρεσίες στα δύο λιμάνια. Όπως και θα καταβάλουμε κάθε συνδρομή, ώστε να φτάσει το τρένο στα δυο λιμάνια.
  • Θεματικός Τουρισμός: (Προσκυνηματικός, Αθλητικός, Γευσιγνωστικός, κ.λπ.): Θα συμβάλουμε στη δημιουργία οργανωμένων εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά ιστορικά, δημογραφικά, μορφολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής του Νομού και των υποδομών τους.
  • Κρουαζιέρα: Οι  προδιαγραφές των λιμανιών μας είναι ικανοποιητικές και δεν υστερούν σε σχέση με αυτές άλλων λιμένων, αντίθετα μάλιστα, υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με αυτές άλλων λιμένων που έχουν αυξημένο αριθμό προσεγγίσεων. Επειδή το όφελος για την εμπορική  δραστηριότητα των μελών μας είναι  σημαντικό, θα προσπαθήσουμε να έχουμε τα οφέλη  μέσω παράπλευρων λύσεων, χωρίς να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες αλλαγής των  στρατηγικών σχέσεων των εταιρειών.
  • Προώθηση και προβολή τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων: Το Ε.Α. οφείλει να λειτουργεί ως ο συνδετικός κρίκος με φορείς και διοργανωτές δράσεων εξωστρέφειας, προωθώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών του. Θα συμμετέχει σε όλα τα  forums, εκθέσεις και προωθήσεις που  πραγματοποιούνται  τόσο  στην Ελλάδα όσο και στο  εξωτερικό.
  • Διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων και συνέδριων: Θα υποστηρίξουμε την διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων και συνέδριων, ευνοώντας τη δημιουργία μίας ταυτότητας εξωστρέφειας της περιοχής.
  • Achaia Fest: Θα επιδιώξουμε την εκ νέου πραγματοποίηση της δράσης που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και δημιούργησε πολλές προσδοκίες.

Άλλες πρωτοβουλίες:

    1. Στο site του Ε.Α. θα δημιουργηθεί ζώνη με την ιστορία του Ε.Α. Είναι χρέος του Ε.Α., το επιβάλλει η ιστορία και το ειδικό του βάρος.
    2. Θα δημιουργήσουμε Μουσείο Αχαϊκής Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας.
    3. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε το Καρναβάλι της Πάτρας, ο πιο αναγνωρίσιμος θεσμός μας, να οργανωθεί και να υποστηριχθεί περαιτέρω. Να προσελκύει ποιοτικότερους επισκέπτες για περισσότερο χρονικό διάστημα, να δημιουργηθούν μόνιμες δομές, όπως το Καρναβαλικό Θεματικό Πάρκο και να συμβάλει περισσότερο στην οικονομία της περιοχής
    4. Θα συνδράμουμε τους φορείς που έχουν τη σχετική ευθύνη, ώστε να λειτουργήσει στην Πάτρα σύγχρονη και ελκυστική Μαρίνα.
    5. Θα συντονίσουμε τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να δημιουργήσουν «πακέτα εμπειρίας» για τους επισκέπτες.
    6. Θα στηρίξουμε τη συνεργατική κουλτούρα με ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ μελών, επενδυτών και ακαδημαϊκών, μέσω τεχνολογικών πλατφόρμων που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο πλαίσιο έργων που συμμετέχει το Ε.Α., όπως η πλατφόρμα ebazaar-innovation.upatras.gr.

© 2024. All Rights Reserved.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Μάθε τα νέα μας
ErrorHere